NEVŞEHİR / ACIGÖL - Karapınar İmam Hatip Ortaokulu

Karapınar İmam Hatip Ortaokulu

Karapınar Kasabası Acıgöl/Nevşehir
Vizyon
Eğitim öğretimde özgün yöntemlerin kullanılması, kullanılan özgün yöntemler ile öğrenim hızının daha çabuklaşması, sosyal ve kültürel etkinliklerle kasaba halkımızla bütünleşilmesi, öğretim faaliyetlerin; sosyal alanların, gündelik yaşamın içine yayılması, teknolojinin nimetlerinden azami ölçüde yararlanılması, her yönüyle çağa ayak uydurulması, özgün proje çalışmaları ile farklılık yaratılması ve en kaliteli olanın aranmasıdır.
Misyon
Milli Eğitim mevzuatı doğrultusunda okulu her açıdan disipline etmek. Disiplinin, öğretmen-veli ortak anlayışı ile ortaya çıkarılmasını sağlamak. Eğitimde kaliteyi, ekip ruhunun ilhamı ile paralel tutmak. Okul yönetiminde öğretmeni, veliyi ve öğrenciyi müdahil konumuna getirmek ve demokratik ortamlar oluşturmak. Eğitim paydaşlarının fikir üretebileceği zeminler açmak. Bu fikirlerin hayata geçirilme aşamasında, her türlü imkanı kullanmak.
Başarılar
Öğrencilerimizin çoğu hafızlık eğitimi aldıkları için Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi, Teknoloji ve Tasarım ve Bilişim Teknolojileri ders sayıları maaş karşılığını doldurmadığı için başka okullara zorunlu görevlendirme yapılmaktadır.
08:30-15:00 (Kurslara ve günlere göre değişiklik göstermektedir)
İngilizce, Arapça
Şehir merkezinden saat başı dolmuşlar vardır.
Servis Bilgisi
Okulumuz il merkezine 20 km, ilçe merkezine 5 km uzaklıktadır. Öğretmenlerimiz il merkezinden kendi araçları ya da kasaba dolmuş hattını kullanarak geliş gidiş yapmaktadır.
Karapınar Kasabası Acıgöl/Nevşehir
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Nevşehir ili Acıgöl ilçesine bağlı olan kasabamız, Nevşehir’e 20 km, Acıgöl’e 10 km mesafededir.
Masa Tenisi, Hentbol ve Futbol takımları ile müsabakalara katılma.
Tübitak 4006 Bilim Fuarı